Take Back Concept

2nd Life

Ge armaturerna

2nd Life

Focus Lighting

Take Back Concept

Det långsiktiga, hållbara förhållningssättet är inte nytt för oss. Sedan 1978 har vi samarbetat med Focus Lighting som alltid satsat på tidlös design som håller över tid.

Vi ser livslängden som den väsentliga faktorn för en armaturs klimatavtryck. Men även bra design av hög kvalitet kommer att behöva återställas eller återanvändas någon gång.

Med Focus Lighting Take Back Concept erbjuder vi branschens mest solida lösning inom cirkulär ekonomi. Vi säkerställer att de armaturer vi levererar kan servas regelbundet, materialåtervinnas, delar återanvändas i nya armaturer eller att gamla armaturer får ett nytt liv.

Focus Lighting har designat, utvecklat och tillverkat armaturer i snart 50 år, och kan därför hantera denna Take Back-process bättre än någon annan.

Modulär

Design

Modulär design

modular 1

Hållbar

Designfilosofi

Vi har en hållbar designfilosofi som i sin enkelhet säkerställer att våra armaturer har en lång livslängd. Redan i projekterings- och konstruktionsfasen förbereder vi möjligheten till reparation, byte av slitdelar eller uppgradering till ny teknik.

Vi ändrar inte den grundläggande designen av armaturen, även om den tekniska utvecklingen innebär radikala förändringar. Som huvudregel kan nya komponenter anpassas och enkelt integreras i en äldre armatur.

Peter

Take Back

Med vårt Take Back Concept erbjuder vi branschens mest solida lösning inom cirkulär ekonomi. Detta ska säkerställa att de armaturer vi skickar till marknaden kan servas regelbundet, materialåtervinnas, delar återanvändas i nya armaturer eller att gamla armaturer får ett så kallat 2nd Life.

Vi tar tillbaka armaturer för reparation när det inte kan göras på plats. Men det primära syftet med vårt Take Back-koncept är auktoriserad renovering av äldre armaturer, som med nya komponenter får nytt liv med förnyad garantitid och ny CE-märkning.

återvinningscenter 1
återvinningscenter 2
byter

En cirkulär process

som håller över generationer

Vi tar ansvar och skapar ramar för hållbarhet i alla faser av den cirkulära processen.

Tillverkning: Vi hanterar och testar alla armaturer i produktionen i Kokkedal strax norr om Köpenhamn.

Drift: Tack vare bra design, hållbara material och bra servicemöjligheter har Focus-armaturer lång livslängd och går ofta i arv från generation till generation.

Recycle & Service Center: Vi tar ansvar och erbjuder möjligheten att returnera armaturer till oss för renovering eller ansvarsfull återvinning av delar och material.

circulär process 1
circulär process 2
circulär process 2

Vi hanterar material och komponenter på bästa möjliga sätt

Vi kan våra produkter och de enskilda komponenterna bättre än någon annan. Därför kan vi hantera förbrukade armaturer och sortera delar för återanvändning, återvinning eller hållbar skrotning.

Ta t.ex. ett armaturhus, som för de flesta Focus-armaturer är gjutna i återvunnen aluminium redan från början. Kvaliteten är så pass hög att aluminiumet kan återanvändas flera gånger. Vi levererar sorterat aluminium till Stena Aluminium AB som hanterar metallerna och sedan levererar återvunnet aluminium till gjuterier över hela världen.

Recycling

modular 1


Focus på

de 17 globala målen

Focus Lighting har ställt in siktet på flera av de 17 globala mål som handlar om hållbar utveckling fram till 2030.

Att säkerställa hållbara konsumtions- och produktionsmönster, globalt mål nummer 12, är dock helt avgörande i vårt arbete med att skapa en cirkulär livscykel för våra produkter och de material de består av.

Vi är stolta över att kunna hävda att vi är på rätt väg mot ansvarsfull konsumtion och produktion.

ren energi

Case

H+M får ett 2nd life

Tillsammans med danska Gladsaxe kommun har Focus Lighting skapat möjligheten att återanvända H+M-lampor som levererades för mer än 30 år sedan. Gladsaxe kommun har samlat in H+M taklampor och pendlar på kommunens institutioner och skickat till vår produktion för renovering.

I vårt Recycle & Service Center har vi försett armaturerna med en LED-modul som ersätter den äldre modulen med gammal och energislukande bestyckning. Inredningen har levererats tillbaka till Gladsaxe kommun där de lever sitt 2:a liv på flera av kommunens institutioner.

2nd Life

modular 1

Kontakt

Kontakta oss för mer information och hör hur vi kan hjälpa dig.

Klicka här för kontakter i säljorganisationen eller skicka ett mejl till info@foxbelysning.se

ren energi