Viktor Larssons plats i Västerås

Viktor Larssons plats i Västerås har utformats till en ny mötesplats som innehåller en ny lekplats och två evenemangsscener.
dcl.13 arkitekter och ingenjörers gestaltningsförslag ”Gå på skrå” utsågs till det vinnande förslaget av Västerås stad.

Platsen ligger i centrala Västerås längs en av gågatans noder och utgör entré samt vistelseyta för Växhuset, ett av stadens kulturhus.
Platsen är en viktig mötesplats och används idag för den kulturella verksamhet som pågår i Växhuset.

Till platsen valdes armaturer ur Turn-serien med bl.a. Turn Gobo med färgglade plektrumformade mönster.

 

 

Armatur

Turn Spot, Turn Street Halo och Turn Gobo

Arkitekt

dcl13 arkitekter och ingenjörer AB

Elentreprenör

Vattenfall Services Nordic AB

Fotograf

Fox Belysning

Karta

Google Maps

År

2020