SKY i Linné- och Teaterparken, Växjö

Installation av 80 st Sky Park i Linnéparken och 12 st till Teaterparken. De 4 stolparna som är utmed vägen till parkeringen lyser med 100% effekt och dimmas ned till 50% vid halv ett och fyra timmar framåt, därefter går den upp till full effekt alternativt släcker om det har hunnit ljusna. För att få en kontrast till parken så lyser övriga armaturer i parken med 25% effekt och ingen dimmning. Kommunen valde styrsystemet från Helvar.

Formgivarna på AART som står bakom SKY har sökt en design med slanka linjer och ett enkelt, lättförståeligt uttryck. Den enkla konstruktionen verkar diskret och elegant, och armaturen passar på så sätt in i många olika miljöer.

Sky Park finns i tre färgtemperaturer, 2700, 3000 samt 4000 K och levereras med en fullt programmerbar driver för ljusflöden från 1100 upp till 6850 lm samt med möjlighet till upp till 5 st valfria nattsänkningar (stand-alone) både gällande tid och nivå.

Linnéparken i Växjö är en vacker park som ligger mitt i stan. Den är belägen vid Växjösjön och är en populär destination för både turister och lokalbefolkningen. Parken är uppkallad efter Carl von Linné, en av Sveriges mest kända forskare, som har en nära koppling till Växjö och dess historia.

Armatur

SKY Park

Arkitekt

Kommunens egna arkitekter

Elentreprenör

ONE Nordic AB

Fotograf

Jonas Ljungdahl

Karta

Google Maps

År

2016