SKY Park i Svendborg, Danmark

SKY ger ljus och luft i Svendborg. I Svendborg kommun har man värdesatt att armaturen ger samma visuella intryck både som släckt och tänd och att ljuset är behagligt utan irriterande bländning. SKY uppfyller kraven tack vare dess utformning och sitt indirekta ljus. Ljuskällan i botten av armaturen belyser reflektorn i toppen, och ljuset sprids på miljön, men avskärmas uppåt av armaturens tak. Dessutom har det naturligtvis varit viktigt för kommunen att armaturens design passar för stadsmiljö med shoppinggator och torg.

Formgivarna på AART som står bakom SKY har sökt en design med slanka linjer och ett enkelt, lättförståeligt uttryck. Den enkla konstruktionen verkar diskret och elegant, och armaturen passar på så sätt in i många olika miljöer.

Sky Park finns i tre färgtemperaturer, 2700, 3000 samt 4000 K och levereras med en fullt programmerbar driver för ljusflöden från 1100 upp till 6850 lm samt med möjlighet till upp till 5 st valfria nattsänkningar (stand-alone) både gällande tid och nivå.

 

Armatur

SKY Lykthuvud

Fotograf

Focus Lighting

År

2014